Робота з електронними базами наукової літератури

 

20 січня 2020 року відбулося засідання наукового гуртка «ГАРМОНІЯ ЗДОРОВ’Я» з теми «Робота з електронними базами наукової літератури:  Національної бібліотеки України ім. В.І. Вернадського, Російської наукової електронної бібліотеки «eLibrary», Web of Science, PEDro, PubMed».

Модератори засідання: В.М. Савченко, завідувач кафедри фізичної реабілітації та біокінезіології, докт. мед. наук, професор; Є.О. Неведомська, доцент кафедри фізичної реабілітації та біокінезіології

На засіданні були присутні студенти – майбутні фізичні терапевти та ерготерапевти (ФТЕб-1-17-4.0д).

Є.О. Неведомська, доцент кафедри фізичної реабілітації та біокінезіології, наголосила на важливості роботи з цими електронними базами наукової роботи під час написання студентами наукових статей, а також курсової і бакалаврської робіт.

Під час засідання В.М. Савченко, завідувач кафедри фізичної реабілітації та біокінезіології, докт. мед. наук, професор, ознайомив студентів з алгоритмом роботи з електронними базами наукової літератури, зокрема Національної бібліотеки України ім. В.І. Вернадського, Російської наукової електронної бібліотеки «eLibrary», PEDro, PubMed, а також Web of Science, доступ до даних якої відкрито в Київському університеті імені Бориса Грінченка і можна отримати з будь-якого комп’ютера та через бездротові Wi-Fi мережі на території Університету.

Студенти апробували запропонований алгоритм.