Участь у круглому столі "Верхи в майбутнє"

13-14 січня 2019 року доцент кафедри спорту та фітнесу Поляничко О.М. та студентка 1 курсу Семчук Олена взяли активну участь у  роботі круглого столу  "Верхи в майбутнє" з питань ветеранського/адаптивного спорту та терапевтичної верхової їзди з подальшою участю у майстер-класах та практичних заняттях, які проводили фахівці  Навчально-реабілітаційного центру Святого Миколая спільно з Федерацією Ветеранського та адаптивного кінного спорту України у лаунж зоні VeteranHub та КСК "Магнат".

Іпотерапевт з 20-ти річним стажем  Хандогіна О. (м. Львів) розповіла про терапевтичну верхову їзду, вимоги до інструкторів, місць проведення занять, індивідуальний підбір коня, документацію, а також поділилася досвідом підготовки учасників бойових дій як інструкторів з терапевтичної верхової їзди.
Учасник бойових дій Василь Ірха (м. Львів) розповів про власний досвід інструктора з терапевтичної верхової їзди, про переваги інструкторів-ветеранів у фізичній та психологічній реабілітації.
Про адаптивний кінний спорт, специфіку деяких дисциплін та можливості інклюзії можна було дізнатися від судді міжнародної категорії з дистанційних кінних пробігів  Щербини К. (м. Київ). Тренер з кінного спорту  Буланова Д. (м. Львів) розповіла про створення нових дисциплін, в яких би найкраще проявилися навички кінного орієнтування.