Круглий стіл "Спортивна термінологія в сучасній українській мові"

10 листопада 2016 р. відбувся круглий стіл на тему: «Спортивна термінологія в сучасній український мові» в рамках відзначення Дня української писемності та мови.

 

Сучасний етап розвитку української мови характеризується досить динамічними лексичними процесами в різних сферах суспільного життя. Звичайно ці зміни стали помітними у функціонуванні спортивної лексики, зокрема і в спортивній термінології. Учасники круглого столу у своїх виступах розглянули особливості формування і функціонування спортивної термінології в сучасній українській мові та з’ясували значення спортивної термінології у професійній діяльності фахівців з фізичного виховання.

Дякуємо модератору заходу: Пилипченко Наталії Миколаївні, провідному фахівцю відділу документації та діловодства; старшому викладачу кафедри фітнесу та рекреації Боляк Наталії Леонідівні та учасникам - студентам спеціальності «Фізичне виховання»: Кулакову Богдану (група ФВб-2-15-4.0д), Котляревській Анастасії (група ФВб-2-16-2.0д), Соляник Валерії (група ФВб-2-15-4.0д), Гудим Анні (група ФВб-4-15-2.0д), Бондаренко Анастасії (група ФВб-4-15-2.0д), Тіптюк Юлії  та Лозко Мирославу (група ФВб–1–16–4.0д) за пізнавальні наукові розвідки з даної теми!

Матеріали круглого столу: