Екскурсія до Музею Бориса Грінченка - 2023

12 вересня 2023 року у рамках дисциплін «Університетські студії: Я - СТУДЕНТ» першокурсники академічної групи ФТЕб-1-23-4.0д відвідали Музей Бориса Грінченка (вул. Бульварно-Кудрявська, 18/2).  

Екскурсію натхненно провела директор Музею Бориса Грінченка Юлія Вікторівна Голубнича-Шленчак разом зі студентами-філологами 2-го курсу Факультету української філології, культури і мистецтва.

Студенти – майбутні фізичні терапевти під час екскурсії пізнали тернистий життєвий і творчий шлях Бориса Дмитровича Грінче́нка – українського письменника, укладача Словника української мови, педагога, лексикографа, літературознавця, етнографа, історика, публіциста, громадсько-культурного діяча, борця за українську незалежність та самобутність. Цікавими були розповіді екскурсоводів про наполегливість Грінченка у вчительській праці, про мужність під час ув'язнення, про любов до України. Наприкінці екскурсії був проведений для студентів квест з любов’ю і повагою до Великого Просвітителя.

Завдяки змістовним музейним експонатам та яскравим й емоційним розповідям-фактам екскурсоводів студенти зрозуміли, чому М. Чернявський сказав про Бориса Грінченка, що «він більше працював, ніж жив». Віримо, що наші першокурсники ФТЕб-1-23-4.0д стануть гідною частиною великої та дружньої родини Грінченківців!