Дискусія «Як тренувати українською? Українська мова в галузі фізичної культури і спорту»

07 листопада 2022 р. з нагоди Дня української писемності та мови відбулася панельна дискусія «Як тренувати українською? Українська мова в галузі фізичної культури і спорту». Учасники зустрічі обговорили досвід переходу на українську в професійній діяльності тренерів, шляхи підвищення рівня володіння українською мовою та використання україномовної спортивної термінології фахівцями у галузі фізичної культури і спорту.

Спікерами виступили:

Іванна Кобелєва, співзасновниця Ініціативи «Навчай українською», редакторка Порталу мовної політики, фахівчиня з комунікацій;

Тамара Мандич, голова Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів і молодих учених Херсонського державного університету, викладачка кафедри української і слов'янської філології та журналістики;

Юрій Волощенко, старший викладач кафедри спорту та фітнесу Факультету здоров’я, фізичного виховання і спорту;

Олександр Приходько, тренер із загальної фізичної підготовки спортклубу Discipline;

Анастасія Сілівончик, магістрантка освітньої програми «Фізичне виховання», тренерка з айкідо;

Олександра Дзюба, студентка ІІІ курсу освітньої програми «Фітнес і рекреація», голова Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів і молодих вчених Факультету та Аліна Малюта, студентка IV курсу спеціальності «Дизайн» Фахового коледжу «Універсум», які спільно працюють над проєктом «Тренуй українською».

МодераториОльга Мусіяченко, заступниця декана Факультету з науково-педагогічної та соціально-гуманітарної роботи та Олександра Дзюба, голова Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів і молодих вчених Факультету.