Чемпіонат України серед студентів та учнів зі спортивного туризму

З 28 по 30 травня 2021 року в м. Києві (Голосіївський ліс) проводився Чемпіонат України серед студентів та учнів зі спортивного туризму.

Загальне керівництво проведення Чемпіонату здійснювалося  Комітетом з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України  (КФВС МОН) та Федерацією спортивного туризму України (ФСТУ). Чемпіонат України проводиться з метою широкого залучення студентів та учнів до занять фізичною культурою та спортом; подальшого розвитку і популяризації виду спорту – спортивний туризм; підвищення якості навчально-тренувальної, виховної роботи у командах закладів вищої освіти  та закладів загальної середньої освіти; виявлення кандидатів до учнівської та студентської збірних команд України для підготовки та успішного виступу в міжнародних змаганнях.

Командні змагання з велотуризму проводилися за Правилами на дистанціях ІІ та ІІІ класу: «Фігурне водіння велосипеда», «Тріал», «Велокрос». А командні змагання з водного туризму проводили за Правилами на дистанціях ІІ та ІІ класу: «Слалом» і «Спринт».

За підсумками наша команда посіла  5 місце у загальному заліку. Тренер команди - доцент кафедри фізичного виховання і педагогіки спорту, кандидат наук з фізичного виховання і спорту Головач Інна Іванівна. Склад команди: Бежан Юлія Петрівна, Козак Юлія Тарасівна, Фесенко Кристина Михайлівна, Щербина Павло Сергійович (студенти 3 курсу ФЗФВС); Логвінов Євгеній Віталійович, Трайкун Наталія Петрівна, Шимоненко Ростислав Ігорович (студенти 4 курсу ФЗФВС); Трейтяк Віктор Анатолійович (студент 5 курсу ФЗФВС).

Щиро вітаємо нашу команду та Шимоненка Ростислава Ігоровича, який посів 2 місце в особистому заліку на дистанції «Велокрос». Бажаємо успіхів, наснаги і нових перемог!