Туристичний похід на острів Джарилгач (Херсонська область)

З 09 по 13 вересня 2021 р. в рамках дисципліни «Оздоровчий туризм» студенти 4 курсу спеціалізації «Спортивно-оздоровчий туризм» освітньої програми «Фізичне виховання» (викладач Головач І.І., к.н.ф.в.с., доцент кафедри фізичного виховання і педагогіки спорту) та з нагоди відзначення Дня фізичної культури і спорту взяли участь у туристичному поході на остів Джарилгач (Херсонська область).

Комбінований похід провели за маршрутом: Київ – Херсон – Скадовськ – острів Джарилгач – Скадовськ – Херсон – Київ. Всього активним способом пересування 1320 км. Подорож на острів почалася з причалу Скадовська і відбулася за наступним маршрутом: переправа катером через Джарилгацьку затоку до коси Глибока – подорож островом до місця бівуака (дорога по степу в 3,5 кілометра до «Південного пляжу»).

Острів Джарилгач є найбільшим островом у Європі, має видовжену форму із заходу на схід, на заході продовжується довгою піщаною косою, що «з’єднує» острів з берегом. Косу острова від суходолу відділяє вузька протока. Острів є Національним природним парком, відноситься до природно-заповідного фонду України.

Під час подорожі студенти ознайомились з ландшафтним та біологічним різноманіттям тваринного та рослинного світу Північного Причорномор’я.

Виїзним заняттям підтримали стратегію практико-орієнтовного навчання університету – студенти отримали практичні навички організації туристичних заходів та перебування в природніх умовах туристичного походу. Отримали чудові емоції та незабутні враження!

Супровід студентів здійснювали завідувачка кафедри фізичного виховання і педагогіки спорту Ясько Л.В. та доцент кафедри Головач І.І.