Фізична реабілітація очима першокурсників-2024

02 вересня 2024 року у рамках дисципліни «Університетські студії: Вступ до спеціальності» та роботи наукового гуртка «ГАРМОНІЯ ЗДОРОВ’Я» відбувся вже традиційний тренінг «Фізична реабілітація очима першокурсників» для наших вступників в академічній групі ФТЕб-1-24-4.0д.

На початку тренінгу кожний студент мав змогу розповісти про себе: де народився та навчався, про свої захоплення та улюблені заняття, до яких вдаються у свій вільний час, а також що вони знають про фізичну реабілітацію /фізичну терапію. Після цього студенти були ознайомлені з поняттями «реабілітація», «фізична терапія», «фізичний терапевт», «ерготерапія», «ерготерапевт», а також встановлено відмітні особливості у професійній діяльності фізичного терапевта та ерготерапевта. 

Першокурсники під час роботи у групах  працювали над завданнями:

1) причини рухових дисфункцій людини; 2) основні цілі фізичної терапії; 3) професійні дії  фізичного терапевта; 4) особистісні якості фізичного терапевта; 5) позитивні моменти у майбутній професії, а також і негативні моменти та навіть ризики для свого здоров’я. 

Кожний студент розповів, чому вирішив обрати саме цю професію, виявив  особистісні якості, які допоможуть йому в майбутній професії, висловив свої очікування від навчання в нашому Університеті та в цілому від майбутньої професійної діяльності. 

Завершенням тренінгу стало створення символічного «Дерева професії фізичного терапевта / ерготерапевта».

Бажаємо нашим першокурсникам віри у себе, в своє щасливе і успішне майбутнє! Нехай ця нова сходинка в їхньому житті – вступ до нашого Університету Грінченка та Факультету здоров’я, фізичного виховання та спорту –   принесе нові знання та практичні навички для реалізації омріяної професії. Нехай всі  прагнення будуть досягнуті. Сподіваємося, що наші студенти обов’язково  зможуть підкорити всі вершини освітнього процесу і стануть гідними професіоналами, яких так потребує наша Україна!

Дякуємо і низько вклоняємося нашим захисникам, які боронять нашу країну і дають змогу працювати та навчатися! Слава Україні! Героям слава!

Керівник наукового гуртка «ГАРМОНІЯ ЗДОРОВ’Я» –  Євгенія Неведомська, доцент кафедри фізичної терапії та ерготерапії.