Наркоманія як вона є (засідання наукового гуртка «Гармонія здоров’я»)

 

02 квітня 2019 року відбулося засідання наукового гуртка «Гармонія здоров’я» з теми «Наркоманія як вона є» (ведучі - Карина Кадун, студентка ФРб-1-16-4.0д; Є.О. Неведомська, доцент кафедри фізичної реабілітації та біокінезіології).

У Національній стратегії боротьби з наркотиками (на період до 2020 року) зазначено, що «…співвідношення кількості наркозалежних в Україні залишається 33 особи на 10 тис. населення, що значно перевищує рівень у більшості цивілізованих країн світу…».

Наркоманія! Скільки смертей за цим словом, скільки болі, скільки зламаних життів? Дуже багато! І не відомо, скільки ще життів, молодих життів, заберуть із собою в нікуди наркотики! Це не може не турбувати, тому у переддень 07 квітня – Всесвітнього дня здоров’я – зазначена тема засідання наукового гуртка.

У вступній частині засідання було проведено анкетування студентів про їхнє ставлення до цієї проблеми.

Наступний етап засідання – доповідь Карини Кадун, студентки ІІІ курсу (ФРб-1-16-4.0д кафедри фізичної реабілітації та біокінезіології), яка розповіла студентам молодших курсів історію наркотиків і наркоманії, фізіологічну сутність наркоманії, схарактеризувала основні групи наркотичних речовин та їхній вплив на організм.

Карина доповіла про результати попереднього опитування студентів нашого Університету щодо їхньої обізнаності про стан наркоманії в нашій країні та виявлення їхнього ставлення до цієї проблеми.

Під час засідання було акцентовано увагу на основні групи факторів, що сприяють вживанню наркотиків молодими людьми. Адже основна частина наркоманів – підлітки і молоді люди, які набагато слабкіші як фізіологічно, так і психологічно, аніж дорослі.

На засіданні обговорили, які види заходів слід проводити у вищому навчальному закладі, щоб зупинити це ганебне явище серед молоді.

Нагадаємо, що 26 червня – Міжнародний день боротьби зі зловживанням наркотиками, і сподіваємося, що наші студенти не потраплять в групу ризику з цієї проблеми!