Вплив мобільного телефону на здоров’я молоді (засідання наукового гуртка)

 

08 жовтня 2019 року відбулося засідання наукового гуртка «Гармонія здоров’я» з теми «Вплив мобільного телефону на здоров’я молоді».

Ведуча засідання Неведомська Є.О., доцент кафедри фізичної реабілітації та біокінезіології, наголосила на тому, що в Україні чисельність населення з кожним роком зменшується. Цьому є багато причин. Студентам – майбутнім реабілітологам та ерготерапевтам (група ФТЕб-1-19-4.0д) було запропоновано виявити негативні впливи на здоров’я молоді у сучасному світі.

Сьогодні зростає занепокоєння щодо можливих негативних наслідків для здоров'я через вплив електромагнітного випромінювання з мобільних телефонів (МТ). Тому студенти ознайомилися з висновками вчених, що досліджували ризики кожного органу тіла людини внаслідок електромагнітного випромінювання МТ.

Наприкінці засідання студенти одержали рекомендації щодо використання МТ:

а) вухо, прилеглі до нього тканини та головний мозок нагріваються під час розмови по МТ; чим триваліша розмова по МТ, тим більший негативний тепловий вплив на зазначені органи та тканини організму; тому МТ необхідно використовувати якомога менший час, а до моменту з'єднання не притискати МТ до вуха, адже у цей час інтенсивність потоку електромагнітних хвиль у сотню разів вища, аніж при розмові;

б) навіть непрацюючий МТ знаходиться на постійному зв'язку з мережею мобільного оператора; тому, коли мобільний телефон висить на грудях і животі, відбувається електромагнітне опромінення певних внутрішніх органів, коли лежить у кишені – репродуктивні органи або серце; це опромінення є постійним, тому МТ краще носити у сумці, а не на власному тілі;

в) говорити по МТ лише за необхідності й нетривалий час.