Сучасні авторські методики в реабілітації хворого (засідання наукового гуртка)

17 грудня 2019 року відбулося засідання студентського наукового гуртка «Гармонія здоров’я» з теми: «Сучасні авторські методики в реабілітації хворого», на якому були присутні студенти І – ІІ курсів – майбутні фізичні терапевти та ерготерапевти Факультету здоров’я, фізичного виховання та спорту Київського університету імені Бориса Грінченка.

Мета: актуалізувати проблематику сучасної реабілітації хворих через актуалізацію професійного досвіду лікарів – фізичних терапевтів та їхніх авторських методик; мотивувати студентів до активної участі під час засідання; формувати в студентів основні поняття з фізичної реабілітації.

На засідання було запрошено Разумовського Костянтина Веніаміновича (лікар-терапевт, автор методик безмедикаментозного оздоровлення організму, керівник школи «Psy Genome мануальна терапія», академік Міжнародної академії культури безпеки, екології та здоров’я).

Костянтин Веніамінович поділився зі студентами своєю історією життя, яка привела його до професії лікаря-терапевта та створення авторських методик безмедикаментозного відновлення здоров’я хворих, у тому числі й свого власного. Було подано студентам основи психосоматичної реабілітації та оздоровчої системи PSY GENOME.

За участі тренера–інструктора Артема Разумовського було продемонстровано запатентований ними Масажер разумовського “tremass fitness” та методику його застосування.

Савченко Валентин Михайлович, завідувач кафедри фізичного реабілітації та біокінезіології, та студенти взяли участь в обговоренні доповіді та проведеного майстер-класу.

Висловлюємо щиру подяку  Разумовському Костянтину Веніаміновичу та Разумовському Артему Костянтиновичу за ґрунтовну та цікаву доповідь, практичний майстер-клас та подарований на кафедру фізичної реабілітації та біокінезіології Масажер разумовського “tremass fitness”.

Висловлюємо щиру подяку організатору цього засідання Горяній Ларисі Григорівні, доктору філософії, канд. пед. наук, доценту, президенту Міжнародної академії культури безпеки, екології та здоров’я.

Координатор засідання: Неведомська Євгенія Олексіївна, канд. пед. наук, доцент, доцент кафедри фізичної реабілітації та біокінезіології, академік Міжнародної академії культури безпеки, екології та здоров’я.