Участь в ІІІ Міжнародній науково-практичній онлайн-конференції «Здоров’я, фізичне виховання і спорт: перспективи та кращі практики»

Викладачі кафедри фізичної реабілітації та біокінезіології взяли участь в ІІІ Міжнародній науково-практичній онлайн-конференції «Здоров’я, фізичне виховання і спорт: перспективи та кращі практики» 12-13травня 2021 року.

Головною метою конференції є об'єднання дослідників, науковців та експертів України й світу для обміну досвідом, пошуку ефективних підходів до застосування сучасних здоров’язбережувальних технологій, інноваційних практик у спорті та фізичному вихованні.

Від нашої кафедри 12 травня на секційному засіданні "МЕДИКО-БІОЛОГІЧНІ, ФІЗІОЛОГІЧНІ, ПСИХОЛОГІЧНІ АСПЕКТИ ПІДГОТОВКИ СПОРТСМЕНІВ" виступала доктор біологічних наук, професор кафедри фізичної реабілітації та біокінезіології Лисенко Олена Миколаївна з доповіддю «Структура функціональної підготовленості спортсменок високого класу як фактор забезпечення змагальної діяльності в жіночому боксі».

Наступного дня 13 травня модератором секційного засідання «ФІЗИЧНЕ ВИХОВАННЯ, РЕКРЕАЦІЯ, ФІЗИЧНА ТЕРАПІЯ ТА ЕРГОТЕРАПІЯ» був завідувач кафедри фізичної реабілітації та біокінезіології, доктор медичних наук, професор Валентин Михайлович Савченко.

На секції від нашої кафедри було три доповіді:

1. Особистісна зрілість людини та її зв’язок з інтегральними висновками про функціональний стан кардіореспіраторної системи

Доповідач - Тимчик Олеся, доцент кафедри фізичної реабілітації та біокінезіології Факультету здоров’я, фізичного виховання і спорту Київського університету імені Бориса Грінченка, кандидат біологічних наук, доцент.

2. Роль фізичної терапії у лікуванні пацієнтів з COVID-19 у відділенні інтенсивної терапії

Доповідач - Керестей Вадим, доцент кафедри фізичної реабілітації та біокінезіології Факультету здоров’я, фізичного виховання і спорту Київського університету імені Бориса Грінченка, кандидат наук з фізичного виховання і спорту, доцент.

3. Методологічні особливості формування інструментів та параметрів оцінювання доменів реабілітаційного набору міжнародної класифікації функціонування, обмеження життєдіяльності та здоров’я

Доповідач - Савченко Валентин, завідувач кафедри фізичної реабілітації та біокінезіології Факультету здоров’я, фізичного виховання і спорту Київського університету імені Бориса Грінченка, доктор медичних наук, професор.

На завершення Конференції були запитання-відповіді, обговорення піднятих проблем та жвава дискусія.

Дякуємо Доповідачам за цікаві дослідження та організаторам за чітку організацію конференції, за можливість втретє долучитися до роботи такої поважної Міжнародної конференції, де панує повага до всіх і кожного, паритетність усіх учасників, коли і молодий аспірант, і знаний професор можуть вільно висловлювати свої думки, дискутувати, відстоюючи свої погляди. А онлайн-формат Конференції дозволив здолати кордони між країнами і забезпечив  цікавий діалог на актуальні сьогоденні проблеми у сфері здоров’я, фізичного виховання та спорту.