Кураторська година до Дня вшанування Героїв Небесної сотні

17 лютого 2022 року Неведомською Є.О. було проведено кураторську годину з академічною групою ФТЕб-1-18-4.0д до Дня вшанування Героїв Небесної сотні, що відзначається в Україні20 лютого.

Головною метою виховної години було познайомити студентів з історичним і суспільним значенням Революції Гідності, розкрити суть подвигу Небесної Сотні, вшанувати героїзм співвітчизників, що віддали своє життя за те, щоб кожен наш новий день був сповнений свободи, надії та світла.

Зі словами глибокої шани до подвигу Героїв Небесної сотні зустріч відкрила заступниця декана з науково-педагогічної та соціально-гуманітарної роботи Ольга Сергіївна Мусіяченко. Звернулася до студентів з проханням пригадати, що вони знають про цей день, про трагічні події в нашій державі зимою 2014 року.

Для розуміння історичних подій 20 лютого 2014 року пригадали хронологію подій Євромайдану в листопаді 2013 року, про побиття студентів уночі 30 листопада 2013 року, про звернення нашого ректора Огнев’юка Віктора Олександровича наступного дня - 1 грудня 2013 року, в якому засудив агресію перевертнів у погонах, тих, хто жорстоко розігнав мирний Майдан напередодні і зрадив українському народу.

Переглянули відеофільм «Події 20.02.2014». Цього дня на Інститутській вулиці у Києві силові підрозділи режиму Януковича розстрілювали протестувальників. Усього за день було до ста жертв, яких назвали «Небесною Сотнею». О 22:17 Верховна Рада прийняла постанову «Про засудження застосування насильства, яке призвело до загибелі мирних громадян України», низка представників влади заявили про перехід на бік народу. День 20 лютого став переломним у ході подій Революції гідності.

Прослухали зворушливу пісню «Мамо, не плач, я повернусь весною» на слова Оксани Максимишин-Корабель.

Наприкінці вшанували Героїв Небесної сотні хвилиною мовчання. Хай палають свічки пам’яті загиблих Героїв Небесної Сотні у наших серцях!

Герої не вмирають, поки живе пам’ять про них!