06 вересня 2017 року доцент кафедри фізичної реабілітації та біокінезіології Київського університету імені Бориса Грінченка, кандидат медичних наук, лікар загальної гігієни Першегуба Ярослав Володимирович на запрошення Механіко-технологічного факультету Національного університету біоресурсів і природокористування України прочитав гостьову лекцію на тему «Принципи безпечного харчування».
Викладачі та студенти Національного університету біоресурсів і природокористування України дізналися про найважливіші принципи безпечного харчування: як вибирати безпечні харчові продукти, за якої температури потрібно зберігати їжу, яким критеріям повинна відповідати питна вода, як потрібно правильно проводити теплову обробку їжі, як правильно потрібно зберігати харчову сировину, як правильно мити посуд та кухонне приладдя, правила миття рук.
Також була надана інформація стосовно правил зберігання харчових продуктів і страв, миття посуду та кухонного приладдя, хто такі бактерії і де вони «живуть», в яких випадках потрібно обов’язково мити руки, чому важливим є температурний фактор при зберіганні харчових продуктів.