Друге засідання наукового гуртка «Гармонія здоров’я».
06 жовтня 2017 р. відбулося друге засідання наукового гуртка «Гармонія здоров’я». Тема: "Характеристика харчового продукту за його етикеткою".
На упаковці кожного харчового продукту обов’язковим є наявність штрих-коду. За допомогою штрихового коду зашифрована інформація про деякі з найбільш істотних параметрів продукції.
Перші дві цифри означають країну походження (виготовлювача або продавця) продукту, наступні п’ять – підприємство-виготовлювач, ще п’ять – найменування товару, його споживчі властивості, розміри, масу, колір. Остання цифра контрольна, що використовується для перевірки правильності зчитування штрихів сканером.
На засіданні гуртка учасники визначали законність принесених харчових продуктів. Якщо після розрахунку цифра не співпадала з контрольною цифрою у штрих-коді, це означало, що товар зроблений незаконно.
Ведуча засідання - доцент кафедри фізичної реабілітації та біокінезіології, кандидат біологічних наук, доцент Омері Ірина Дмитрівна.