Гостьова лекція «Сучасний погляд на тренерську професію. Інноваційні підходи підготовки успішного тренера»

12 жовтня 2018 року на Факультеті здоров’я, фізичного виховання і спорту відбулася гостьова лекція-дискус за темою: «Сучасний погляд на тренерську професію. Інноваційні підходи підготовки успішного тренера». Лектор – Марк Холл – провідний спікер в тренерських штабах шкіл і клубів США, має досвід роботи з юніорськими командами з футболу, баскетболу та гімнастики, є наставником тренерів збірних США, міжнародним представником 3-D інституту, проводить тренінги з тренерами і лідерами на 4 континентах в понад 25 країнах світу.

Модератор заходу: Сушко Р.О., д.фіз.вих., доцент кафедри фізичного виховання і педагогіки спорту Факультету здоров’я, фізичного виховання і спорту.

Учасники заходу: очільник Клубу тренерів Coach 360 Базелевський Д.Л. (майстер спорту з баскетболу, гравець національної збірної 1993-2000 рр., кращий гравець України 1997 р.), заступник декана з науково-методичної та навчальної роботи Комоцька О.С., заступник декана з наукової роботи та менеджменту міжнародних проектів Спесивих О.О., завідувач кафедри фізичного виховання і педагогіки спорту Ясько Л.В., завідувач кафедри спорту та фітнесу Білецька В.В., викладачі кафедр Факультету здоров’я, фізичного виховання і спорту, представники Університетського коледжу на чолі з завідувачем циклової комісії фізичного виховання Колосковою Н.О., студенти Факультету здоров’я фізичного виховання і спорту та Університетського коледжу, представники федерації американського футболу України, тренери національних збірних команд, ДЮСШ, спеціалізованих спортивних шкіл.

Марк Холл на науковому рівні виокремив і сформулював важливі питання напрямів освіти успішного тренера, охарактеризував складові досягнення вершин тренерської професії, надав ефективні поради мотивації спортсменів та вказав на низку типових невимушених помилок у побудові взаємовідносин "тренер-спортсмен". Цікава, емоційна та мотивуюча доповідь висококваліфікованого американського фахівця, який більше 30 років працює з тренерами та знає їх проблеми та труднощі, дозволила розширити діапазон знань присутніх на лекції тренерів та студентів спеціальності «Фізичне виховання».