Участь у волонтерському заході «Здорова нація»

 

07 квітня щорічно відзначають Всесвітній день здоров'я. В цей день1950 року було засновано Всесвітню організацію охорони здоров'я в рамках ООН (ВООЗ). 05 квітня 2019 р. з ініціативи таких організацій: Київська міська організація Товариства Червоного Хреста України, КП «Київський метрополітен», Київський міський центр здоров’я було проведено захід «Здорова нація» (станція метро «Майдан Незалежності»).

Мета проведення заходу - інформування населення, популяризація знань про здорові звички, нагадування про важливість здоров'я кожної людини і людства в цілому. У наш час здоров'я - це не відсутність хвороб, а фізична, психологічна, соціальна гармонія людини, її доброзичливе ставлення як до інших людей, так і до навколишнього середовища. Згідно з даними вчених, здоров'я залежить від багатьох чинників: більше ніж на 50% воно обумовлено способом життя людини, близько 40% - соціальними й природними умовами життя, 10% становить спадковість.

Студенти Факультету здоров’я, фізичного виховання і спорту також долучилися до заходу. Волонтери: Чирва Аміна, Седляр Сергій, Козачук Наталія, Ярмійчук Яна (група ТДб-1-18-4.0д) та Кирильчук Олександр (група ФВб-1-17-4.0д) разом зі старшим викладачем кафедри фізичного виховання і педагогіки спорту Головач І.І. проводили опитування серед пасажирів метрополітену про те, чи мають вони шкідливі звички / чи ведуть здоровий спосіб життя.