Виїзне практичне заняття з «Психологічних основ фізичної терапії»

10 вересня 2019 р. відбулось захоплююче практичне заняття з «Психологічних основ фізичної терапії» (викладач доц. Поляничко О.М.)  для студентів 2 курсу групи ФТЕб-1-17.4.0д біля знімального майданчику короткометражного фільму "Бульмастиф". Сюжет фільму розповідає про воїна  АТО, який адаптується до мирного життя за допомогою чотирилапого друга.

Генеральна продюсерка студії Family Production Анастасія Буковська в студії Радіо Промінь  розповіла про сюжет і майбутнє стрічки: "Головний герой повертається з АТО, і ми показуємо, як він проживає процес адаптації до мирного життя. До нього прибивається собака — бульмастиф. Чоловік спочатку не хоче його сприймати, відштовхує, але зрештою собака витягає його з цього стану і допомагає адаптуватися до мирного життя". Режисерка також ставить за мету знайти нових людей у кіновиробництві, нові імена, і взяти нових професіоналів до команди. Також мріє про те, щоб цей фільм побачило якомога більше глядачів, має надію потрапити до альманаху короткометражок Центру Довженка, фестиваль "Молодість" та інші заходи.

Під час практичного заняття студенти ознайомились з  методом  Пет-терапії (англ. Pet therapy, від англ. Pet - узагальнена назва домашніх тварин, дослівно «улюблена тварина» або англ. Animal assisted therapy) і методикою  каністерапії (від лат. Canis - собака; англ. Therapy dog) - терапія з використанням собак; є одним із найбільш затребуваних видів анімалотерапії через свою доступності та особливості соціальної поведінки тварин, яка застосовується як допоміжна психотерапевтична методика при роботі з пацієнтами, які важко йдуть на контакт, допомагає розвитку емоційних, розумових здібностей, а також розвитку рухових функцій. Під час заняття студенти із задоволенням виконували психологічні вправи  з подальшим їх обговоренням та аналізом. Самопрезентували свої психологічні якості через навколишній світ.