Алкоголь як тератогенний фактор в онтогенезі людини (засідання гуртка)

25 лютого 2020 року відбулося засідання студентського наукового гуртка «ГАРМОНІЯ ЗДОРОВ’Я» з теми «Алкоголь як тератогенний фактор в онтогенезі людини» (модератор - Є.О. Неведомська, доцент кафедри фізичної реабілітації та біокінезіології).

У вступній частині засідання було обговорено тератогенні фактори у сучасному світі, які мають суттєвий негативний вплив в онтогенезі людини. Одним із таких факторів є алкоголь. Тому було проведено анкетування студентів І курсу (ФТЕб-1-19-4.0д) про їхнє ставлення до цієї проблеми. Далі говорилося про поняття «ендогенний спирт» та «екзогенний спирт» в організмі людини. Студенти міркували над мотивами вживання молодими людьми алкогольних напоїв. Розкрито фізіологічний механізм дії алкоголю на організм в цілому та на кожну фізіологічну систему організму.

У ході засідання було висвітлено результати наукових досліджень французьких вчених, які виявили, що алкоголь стає загрозою для нації (як фактор геноциду народу).

Наприкінці студенти ще раз висловили своє ставлення до алкоголю після одержаної інформації.

Нагадаємо, що 3 жовтня обрано датою проведення Всесвітнього дня тверезості і боротьби з алкоголізмом з ініціативи Всесвітньої Організації Охорони Здоров’я.

Сподіваємося, що наші студенти не потраплять в групу ризику з цієї проблеми!