Волонтерський захід

19-20 листопада 2016 року в м. Києві відбувся чемпіонат України з карате. Турнір, що пройшов у спорткомплексі Національного технічного університету України «КПІ», зібрав рекордну кількість учасників – 154 серед дорослих та 365 серед кадетів, юніорів та молоді (U-21). Загалом – 519 спортсменів з 21 області України.

Студенти-волонтери Факультету здоров’я, фізичного виховання і спорту долучились до цього заходу. Висловлюємо подяку за активну участь та ініціативу Кучеренку Руслану, Сакаді Роману, Гончаруку Юрію, Шкуропат Валерії, Бондар Тамілі, Ковалю Антону.

Чемпіонат проводився під егідою Української федерації карате (УФК). Організатором турніру виступила Київська міська федерація карате.

Це був вже сьомий за ліком чемпіонат України з карате, який проводить УФК – офіційний представник в Україні Всесвітньої федерації карате (WKF). Проте в столиці України національний чемпіонат відбувся вперше. Також вперше такий турнір пройшов у новому статусі карате як олімпійського виду спорту. 

Нагадаємо, що згідно із рішенням 129-й сесії Міжнародного олімпійського комітету (серпень 2016 р., Ріо-де-Жанейро) карате включили до програми Олімпійських ігор у Токіо 2020 року. Популярність цього виду спорту зростає як в Україні, так і у світі.