Всеукраїнська конференція з міжнародною участю «Баскетбол: історія, сучасність, перспективи»

15 грудня 2020 р. з метою популяризації фізкультурно-спортивної діяльності проведено спільний захід кафедри фізичного виховання і педагогіки спорту Факультету здоров’я, фізичного виховання і спорту Київського університету імені Бориса Грінченка та кафедри спортивних ігор Придніпровської державної академії фізичної культури і спорту - Всеукраїнську конференцію з міжнародною участю «Баскетбол: історія, сучасність, перспективи».

Конференцію організовано з нагоди святкування 129 річниці з Дня створення гри Баскетбол з метою популяризації спортивної гри, знайомства і спілкування з відомими особистостями, мотивації до самовдосконалення та на прикладі різнобічних досягнень знаменитих баскетболістів і фахівців з баскетболу показати шляхи та перспективи реалізації власного потенціалу в професійній кар’єрі.

З вітальним словом виступили декан Факультету здоров’я, фізичного виховання і спорту, к.фіз.вих., доцент Лопатенко Г.О. і проректор Придніпровської державної академії фізичної культури і спорту, д.фіз.вих, професор Москаленко Н.В.

У заході взяли участь, привітали зі святом Баскетболу, розповіли про власні досягнення і відповіли на питання наших студентів запрошені гості:

  • олімпійський чемпіон, екс-президент федерації баскетболу України, народний депутат 5-7 скликання Олександр Волков;
  • олімпійська чемпіонка, чемпіонка Європи, Заслужений майстер спорту Олена Жирко;
  • дворазовий чемпіон НБА Станіслав Медведенко;
  • чемпіонки Європи і учасниці олімпійських ігор Людмила Назаренко і Наталія Сільянова;
  • доктори наук з фізичного виховання і спорту Едуард Дорошенко, Жаннета Козіна, Мар’ян Пітин;
  • ліцензований спортивний агент Єгор Чемякін;
  • фахівці з Фінляндії на чолі з Наталією Полянцевою-Густавсон.

Модератори конференції:

Мітова О.О. – к.фіз.вих., доцент, завідувачка кафедри спортивних ігор Придніпровської державноїакадемії фізичної культури і спорту; Сушко Р.О.  – д.фіз.вих., доцент, професор кафедри фізичного виховання і педагогіки спорту Київського університету імені Бориса Грінченка.