Фільм «Ольга» про українську гімнастку та Революцію гідності номінували на «Оскар»

Фільм розповідає про Євромайдан через історію 15-річної української гімнастки. Роль Ольги виконала 20-річна українська гімнастка Анастасія Будяшкіна, студентка 3 курсу Факультету здоров’я, фізичного виховання і спорту.

Фільм «Ольга» французького режисера Елі Граппа став претендентом на отримання номінації на премію «Оскар», як найкращий міжнародний художній фільм від Швейцарії. Раніше фільм вже отримав приз Каннського кінофестивалю за найкращий сценарій на Тижні критики. В Україні стрічку представили на Одеському кінофестивалі поза конкурсом. У широкому прокаті «Ольгу» можна буде побачити у лютому наступного року. Стрічка триває 1 годину 25 хвилин.

Анастасія Будяшкіна в коментарі Tribuna.com розповіла: «У нас з героїнею дуже схожі долі. Вона смілива, терпляча та сильна. Перед моєю героїнею стоїть дуже складний вибір, з яким вона повинна впоратися сама. Ольга далеко від мами і їй надзвичайно складно. Це мій перший досвід в кіно. І мені дуже сподобалось. Планую далі продовжувати розвивати акторську кар‘єру. Дуже дякую дівчатам та хлопцям, які теж були частиною цього фільму. Я присвятила спортивній гімнастиці 15 років. Зараз навчаюсь на третьому курсі на тренера».

Фільм не тільки згадує важливі та трагічні події, які відбулися під час Майдану. Він ще й цінний тим, що повертає українське питання в європейське кіно і показує, чому спорт не може бути поза політикою. 

Пишаємося і бажаємо Анастасії  подальших перемог на спортивній арені та успіхів в усіх сферах діяльності!