Вітаємо команду нашого факультету з ІІ місцем на конкурсі наукових проєктів!

17-18 травня 2024 р. відбулася Всеукраїнська науково-практична онлайн-конференція “Дослідження молодих вчених: від ідеї до реалізації”, у рамках якої пройшов конкурс наукових проєктів за кількома напрямами. 

Команда нашого факультету посіла ІІ місце за напрямом “Наука та освіта: утвердження академічної доброчесності і наукової етики” з проєктом “AI Fit Series”: Інтерактивні семінари про використання технологій штучного інтелекту у фізичній культурі та спорті. Проєкт за цим напрямом передбачає дослідження, розробку та обґрунтування практичних рекомендацій щодо способів використання технологій штучного інтелекту під час навчання, які не порушують авторські права та принципи академічної доброчесності, сприяють розвитку професійних компетентностей майбутніх фахівців. 

Останнім часом особливої популярності та розвитку в спорті набуває розробка та використання продуктів штучного інтелекту. Сучасна спортивна наука успішно інтегрує в навчально-тренувальний процес спортсменів інноваційні розробки на основі штучного інтелекту. Враховуючи такі світові тенденції виникає необхідність підвищувати знання та уміння майбутніх фахівців з фізичної культури і спорту в галузі використання інструментів штучного інтелекту з метою забезпечення підвищення якості навчально-тренувального процесу. Тому ідея проєкту, запропонованого нашими студентами,  — проведення серії  інтерактивних семінарів “AI Fit Series”, присвячених використанню технологій штучного інтелекту у фізичній культурі і спорті, що охопить як загальні поняття про штучний інтелект та  досвід використання його вчителями фізичної культури, фітнес-тренерами,  у спорті вищих досягнень, так і правові аспекти, дотримання норм академічної доброчесності та професійної еитки.

Вітаємо наших студентів  Єкатерину Хоменко (ІІ курс, освітня програма “Фізичне виховання”); Едуарда Симоненка (ІІІ курс, освітня програма “Фітнес і рекреація”), Даніелу Батрону (І курс, освітня програма “Тренерська діяльність з обраного виду спорту”),  Ксенію Данілову та Дмитра Єременка (І курс, освітня програма “Фізичне виховання”) та наукових керівників Ірину Грузевич і Ольгу Мусіяченко! Зичимо натхнення до втілення ідей і нових цікавих досліджень!