Засідання наукового гуртка до Дня науки-2024

20 травня 2024 року в рамках Фестивалю науки – 2024 (до Дня науки в Україні) в Університеті Грінченка відбулося засідання студентського наукового гуртка «Гармонія здоров’я», в якому взяли участь студенти академічної групи ФТЕб-1-23-4.0д.

На засіданні було заслухано дві доповіді.

Філоненко Валентина, студентка академічної групи ФТЕб-1-23-4.0д виступила з доповіддю на тему «Стан тривожності студентів в умовах повномасштабної війни». У доповіді було узагальнено результати  експериментального дослідження серед студентів першокурсників Факультету здоров'я, фізичного виховання і спорту. Студенти проходили анкетування для встановлення рівнів реактивної та особистісної тривожності за шкалою Спілбергера – Ханіна двічі: восени та навесні (16 жовтня 2023 року та 4 березня 2024 року відповідно). В умовах сьогодення є важливим виявити рівень тривожності українців, зокрема молоді, з метою запобігання в них психо-фізіологічних розладів. Експериментальним дослідженням виявлено, що 44% студентів, які взяли участь у дослідженні, мають високий рівень особистісної тривоги, знаходяться постійно в стані емоційного збудження, надмірного хвилювання, що може призвести до негативних наслідків у їхньому здоров’ї. Тому кожній людині слід навчитися методикам, які знижують рівень тривожності і зберігають власне здоров’я.  У доповіді було надано рекомендації, які допоможуть знизити або оптимізувати рівень тривожності студентів та покращать їхній фізичний та психічний стан і відповідно якість власного життя.

Усенко Софія, студентка академічної групи ФТЕб-1-23-4.0д виступила з доповіддю на тему «Дзеркальна терапія у фізичні реабілітації українських військових після ампутації кінцівки». У доповіді було зазначено основні причини ампутації кінцівок, наслідки травматичної та хірургічної ампутацій, обґрунтовано, чому з’являється фантомний біль після ампутації кінцівки, принцип методу дзеркальної терапії, історія винайдення та застосування цього методу в фізичній реабілітації хворих, а також вплив дзеркальної терапії при односторонній ампутації кінцівки для подолання фантомного болю. Було наголошено, що дзеркальна терапія як ефективний, доступний та безпечний метод може застосовуватися в комплексній реабілітації українських військових з ампутацією кінцівки. 

Теми доповідей є актуальними для студентів для покращення їхнього психо-фізіологічного стану, а також як майбутніх спеціалістів у фізичній терапії.

Бажаємо нашим дорогим студентам бути здоровими!

Керівник наукового гуртка «ГАРМОНІЯ ЗДОРОВ’Я» – Євгенія Неведомська.