Використання штучного інтелекту в фізичній реабілітації українських військових (засідання наукового гуртка)

10 червня 2024 року в рамках засідання студентського наукового гуртка «Гармонія здоров’я», в якому взяли участь студенти академічної групи ФТЕб-1-23-4.0д, було заслухано доповідь Листухи Лілії та Назарук Вероніки, студенток академічної групи ФТЕб-1-23-4.0д, на тему «Використання штучного інтелекту в фізичній реабілітації українських військових, що втратили кінцівки».

У доповіді було розкрито використання штучного інтелекту (ШІ) у галузі охорони здоров’я, зокрема у фізичній терапії. З початком збройної агресії рф проти України унаслідок ракетних та артилерійських обстрілів і мінно-вибухових травм суттєво збільшилась кількість  українців, які втратили кінцівку або кінцівки, більшість з них військові. Втрата кінцівок може складати значні труднощі у подальшому житті людини. Це обмежує її можливості та може викликати почуття безпорадності, відчуття відірваності від суспільства і втрату власної значимості. Багато видів діяльності стають недоступними, включаючи навіть прості речі, такі як самообслуговування. Тому актуальною є фізична реабілітація українських військових за допомогою використання штучного інтелекту, що дозволить їм повернутися до повноцінного життя.

У доповіді було розглянуто можливості штучного інтелекту у фізичній реабілітації українських військових, що втратили кінцівки, встановлено  переваги штучного інтелекту у фізичній реабілітації і можливі небезпеки.Тема доповідей є актуальною для студентів як майбутніх спеціалістів у фізичній терапії.

Бажаємо нашим дорогим студентам бути здоровими!

Керівник наукового гуртка «ГАРМОНІЯ ЗДОРОВ’Я» – Євгенія Неведомська.