Семінар-практикум «Введення в психотерапію за участю коней»

26 червня 2016 р. на базі КСК Родео (с. Горенка, Київська обл.) відбувся семінар-практикум «Введення в психотерапію за участю коней», в якому взяла участь доцент кафедри спортивної підготовки, кандидат психологічних наук Поляничко Олена Миколаївна.

Семінар-практикум проводив досвідчений кіннозаводчик, талановитий тренер коней, успішний практикуючий психотерапевт за участю коней Джейсон Ледлі. (JASON LEDLIE (AUSTIN, TX, USA): University of Denver, INSTITUTE FOR HUMAN-ANIMAL CONNECTIONEquine-Assisted Mental Health Practitioner Certificate; O.K. CORRAL SERIES – EQUINE ASSISTED PSYCHOTHERAPY & LEARNING; HORSE BOY FOUNDATION – HORSE BOY METHOD; UNBRIDLED FAITH FARMS – FAITH BASED EQUINE-ASSISTED PHILOSOPHY).

Учасники семінару мали нагоду прослухати теоретичний матеріал та отримати практичні навички в психотерапевтичній роботі за участю коней.  Ознайомлення з методом іпотерапії  проходило в дружній атмосфері спортсменів, психотерапевтів та коней. За час навчання Джейсон Ледлі показав різноманіття використання  іпотерапії, яка являє собою комплексний багатофункціональний метод психокоррекції, корекції розвитку та реабілітації. Терапія за участю коней покликана допомагати хворим людям, особливо дітям, які мають порушення психомоторики, ушкодження очей і слуху, а також неврозів, дитячих церебральних паралічів, розумової відсталості, раннього дитячого аутизму, емоційні розлади. За допомогою поліпшення фізичного, психологічного та емоційного стану, іпотерапія сприяє поліпшенню ефективності та якості процесу соціалізації особистості.

Джейсон Ледлі висловив готовність до співпраці з викладачами та студентами Факультету здоров’я, фізичного виховання та спорту Київського університету імені Бориса Грінченка. Отже, будемо чекати на зустріч в наступному 2016-2017 навчальному році.