Майстер-клас із використанням методики тренувань на підвісних петлях

Кафедрою фізичного виховання і педагогіки спорту 26 квітня 2018 р. для студентів 3 курсу груп ФВб-1-15-4.0 д та ФВб-3-17-2.0 д навідкритому занятті проведено майстер-клас із використанням методики тренувань на підвісних петлях. Модератор: Пітенко С.Л., старший викладач.

На початку заняття студенти отримали роздатковий матеріал та ознайомилися з: історією виникнення тренувань на функціональних петлях, перевагами тренувань на функціональних петлях, порівняльними характеристиками сучасного обладнання для функціонального тренінгу виробників в різних країнах, особливостями методики тренувань на підвісних петлях TRX та The Human Trainer, способами та особливостями кріплення підвісних петель, способами регулювання довжини строп, вихідними положеннями, розташовування стоп та кистей в петлях, позиціями тіла, способам регулювання інтенсивності навантаження та основними помилками при виконанні вправ на підвісних петлях, структурою тренувальних занять на підвісних петлях.

В основній частині заняття, працюючи в парах та групах студенти по черзі виконували вправи та навчали правильному виконанню вправ на підвісних петлях. Для правильного виконання вправ на різні групи м’язів, студенти використовували раніше отримані знання про м’язи стабілізатори та м’язи плечового та тазового кору.

Після проведення основної частини студенти ознайомилися та виконали вправи на розтягування за допомогою підвісних петель та без них.

Завершилося заняття міофасціальним релізом. Студенти провели відновлювальні вправи самомасажу, спрямовані на розслаблення м'язово-зв'язкового апарату на обладнанні black roll та trigger point.