Гостьова лекція за проєктом Erasmus+ Staff Mobility for Teaching від професорки Вільми Чинґієне (Литовська Республіка)

01 та 02 червня 2021 року відбулася відкрита гостьова лекція професорки Вільми Чинґієне із Інституту лідерства та стратегічного менеджменту Університету Миколаса Ромеріса (м. Вільнюс, Литовська Республіка) для аспірантів і здобувачів вищої освіти першого та другого рівнів Факультету здоров’я, фізичного виховання і спорту Київського університету імені Бориса Грінченка. З метою розширення можливостей комунікації між студентами Університету також лекцію відвідали студенти Факультету інформаційних технологій та управління.

Пані Вільма Чинґієне була запрошена за угодою співробітництва між закладами вищої освіти в рамках проєкту Erasmus+ Staff Mobility for Teaching.

Лекції проводилися англійською мовою та були висвітлені наступні теми:

 

Лекторка окреслила основні аспекти розвитку спорту в країнах Європи та Литві зокрема, особливу увагу було приділено масовому спорту. Студентам було презентовано всебічний аналіз системи спортивного менеджменту, його елементів, рівнів управління спортивними організаціями на державному та місцевому рівнях. Під час лекцій студенти дізналися про особливості проведення масових спортивних заходів міжнародного рівня (на прикладі EuroBasket 2011).

Особливу увагу пані Вільма Чинґієне приділила можливостям співпраці молодих науковців в рамках міжнародних проєктів, зокрема Erasmus+ GeForm, між Університетом Миколаса Ромеріса та Київським університетом імені Бориса Грінченка.